Mjölkchokladpannacotta

Eftersom att jag går Hotell & Restaurang har jag börjat laga och baka allt fler saker. Ett gott exempel är mjölkchokladpannacotta som vi även fick serverat på balen i nian. Sjukt gott med Marabou choklad och skivade jordgubbar i på sommaren!


Kommentarer
Postat av: vispen

Det låter verkligen jättegott:) Skulle jag kunna få receptet kanske?:)

2010-12-20 @ 16:37:21
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Malin Karlberg

Ja visst! :)



Ingredienser för 4 portioner:

3 dl grädde

100 gram Marabou mjölkchoklad

1,5 st gelantinblad

3 msk socker



Gör såhär:

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten

2. Koka upp grädden och sockret och ta av kastrullen från värmen.Låt svalna lite innan du har i chokladen.

3. Dela chokladen i grova bitar och lägg ner den i den varma grädden. Rör tills chokladen har smällt.

4. Krama ur gelatin bladen och lägg dem i grädden och blanda väl.

5. Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå ett par timmar, helst under natten.



Servera med valfri frukt!

2010-12-20 @ 17:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0